Van egy
hasznos tipped?

Szerezz gyakorlatot diákmunka segítségével!

Egyetemistaként érdemes szakmai gyakorlatot szerezned, hogy mire pályakezdő leszel, már ne legyen üres az önéletrajzod. A cégek szeretik, ha a jelentkező CV-jében szerepel a diákmunka.

Keret Szerezz gyakorlatot diákmunka segítségével!


Ha még van 1-2 éved a diploma megszerzéséig, elképzelhető, hogy nem is gondolsz rá, mi lesz majd veled pályakezdőként. Pedig, ha pár apró lépést már most megteszel, sokkal jobb esélyeid lesznek a munkaerőpiacon. A cégek általában fiatal, formálható, de gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. Ez a huszonkettes csapdája, hiszen hogy szerezhetnéd meg az első állásod, ha oda is csak gyakorlattal vennének fel? Szerencsére, ha időben kapcsolsz, van megoldás.
Ha a bővebb családodban van valakinek vállalkozása, érdemes legalább nyaranta alkalmi munkát vállalnod. Még jobb, ha folyamatosan átveszel egyes feladatokat, pl. elvállalod a cég Facebook oldalának frissítését, vagy besegítesz az idegen nyelvű levelezésbe, esetleg külföldi ügyfeleket kalauzolsz a városban, de az is lehet, hogy az adminisztratív vagy a pénzügyi területen igényelnek tőled segítséget. Akár kapsz ezért pénzt, akár nem, értsd meg, hogy mindez a te érdekeidet szolgálja, hiszen amikor kilépsz az egyetem kapuján, a te önéletrajzodban már lesz értékelhető munkatapasztalat.
A másik lehetőséged a diákmunka: gyakorlatot szerezhetsz, méghozzá úgy, hogy gyakran csak heti 1-2 napot kell rászánnod az idődből, ráadásul itt garantált a fizetés. Olyan munkákat fogadj csak el, amik a karriered szempontjából fontosak lehetnek, ne csomagolj, dobozolj, raktározz, hanem keresd a szakmailag kihívást igénylő pozíciókat, még akkor is, ha picit stresszesebb lesz a munkavállalás annál, mintha valami robotmunkát végeznél. Ha jó hírű diákmunka szervezethez szerződsz, elvárhatod a biztonságos munkafeltételeket, a törvényes, bejelentett jogviszonyt, a korrekt fizetést, az emberséges bánásmódot. De ami a legjobb az egészben: miközben a leendő karrieredhez teszed meg az első lépéseket, barátokat szerezhetsz, jó hangulatú csapatban dolgozhatsz!

Weboldal címe: www.minddiak.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÁLLÁSKERESÉS TIPPEK

Munkakeresés gyorsan

Munkakeresés gyorsan

Szinte mindenki volt már az élete során munkanélküli. Ilyenkor az embernek hamar pénzügyi nehézségei támadhatnak, ezért fontos, hogy gyorsan állást találjon. Ha van egy jó önéletrajzunk az már fél siker. A többit mutatjuk!

A munkaerő közvetítés előnyei

A munkaerő közvetítés előnyei

A cégek egyszerűen működnek: ha ember kell, felvesznek egyet. Ehhez persze meg kell hirdetni a betöltendő pozíciót, interjúztatni, értékelni, válogatni. A munkaerő közvetítés ezt a terhet vállalja át.

Tata, Tatabánya állás tippek

Tata, Tatabánya állás tippek

A lakcímedhez közeli vállalatok állásajánlatai között érdemes keresned, hisz egy tatabányai állás lehetőséget kínáló cég nagyobb eséllyel választ Komárom-Esztergom megyéből valakit, mint távolabbról.