Van egy
hasznos tipped?

Tata, Tatabánya állás tippek

A lakcímedhez közeli vállalatok állásajánlatai között érdemes keresned, hisz egy tatabányai állás lehetőséget kínáló cég nagyobb eséllyel választ Komárom-Esztergom megyéből valakit, mint távolabbról.

Keret Tata, Tatabánya állás tippek

Fontos tehát, hogy mindig megnézd, hol lenne a betöltendő pozíció helyileg - nyilván Te sem szívesen ingáznál mondjuk Oroszlányból Debrecenbe. Ha viszont albérletet vagy költözést is vállalnál az állás kedvéért, ezt célszerű feltüntetned az önéletrajzodban!

A legtöbb álláskereső azt gondolja, elegendő a netes apróhirdetések álláskereső rovatát böngésznie, és ha az igényeinek megfelelő álláshirdetést lát, akkor jelentkeznie a munkára. Bár tényleg sok cég hirdeti meg a betöltésre váró pozíciókat úgy, hogy a titkárnőre bízza a dolgot, aki megfogalmazza az álláshirdetést és pár általa ismert oldalra fel is tölti – de a nagyobb, komolyabb cégek esetében nem ez a jellemző.

A munkaerő közvetítés mostanra igen komoly szolgáltatássá vált Magyarországon is, egyre több fejvadász cég, direkt keresés szolgáltatást nyújtó vállalkozás van jelen a munkaerő piacon, akik igyekeznek a lehető legrövidebb idő alatt megtalálni megbízójuk számára a megadott kritériumoknak (képesítés, munkatapasztalat, életkor, nem, stb.) megfelelő jelölteket. Ahogy fentebb már volt róla szó, a lakcím szerinti szűrés is mérvadó lehet, hiszen egy tatabányai állást kínáló vállalat nyilván Komárom-Esztergom megyei lakost foglalkoztatna inkább, mintsem Békés megyéből valakit.

Szóval ha jól akarod csinálni, és növelni szeretnéd az elhelyezkedési esélyeid, akkor érdemes a régióban lévő (mindenütt van fejvadász cég, Tatabányán is) több állásközvetítő cég adatbázisába is regisztrálnod magad. Az ilyenek nagy része ingyenesen használható az álláskeresők számára, hiszen a munkaerőt kereső cégek fizetnek nekik azért, hogy megtalálják nekik a leendő alkalmazottakat. Más részüknél van valamilyen csekély regisztrációs díj, de cserébe hasznos szolgáltatásokkal segítik az elhelyezkedni vágyót is; pl. segítséget nyújtanak az önéletrajz íráshoz, segítenek felkészülni az állásinterjúra, stb.

És persze ne felejtsd el a nyomtatott lehetőségeket sem: hazánkban sok cég még mindig inkább újságokban hirdeti meg a betöltendő állásokat, semmint online (különösen a szakmunkás szegmensre jellemző ez). A helyi újságot érdemes megvenni az álláskeresés időszakában.

Egy extra tipp: nyelvtudással sokkal nagyobb esélyed van elhelyezkedni. Angolul ma már szinte mindenki beszél, ezért kevésbé preferált nyelvekkel (orosz, kínai) ki lehet tűnni a tömegből. Ami pedig az angol mellett igen felkapott még jelenleg: az olasz és a német. De még az is jól mutat egy önéletrajzban, ha nincs meg egyelőre a nyelvvizsgád, viszont az álláskeresési időt kihasználva, épp folyamatban van pl. az olasz nyelvtanfolyam elvégzése.

Sok sikert!

Weboldal címe: www.t-hr.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

1

Tesztelek 2013-06-03

it's roman bitches

2

Ricsi a kobán 2013-06-02

komment

TOVÁBBI ÁLLÁSKERESÉS TIPPEK

Munkakeresés gyorsan

Munkakeresés gyorsan

Szinte mindenki volt már az élete során munkanélküli. Ilyenkor az embernek hamar pénzügyi nehézségei támadhatnak, ezért fontos, hogy gyorsan állást találjon. Ha van egy jó önéletrajzunk az már fél siker. A többit mutatjuk!

Szerezz gyakorlatot diákmunka segítségével!

Szerezz gyakorlatot diákmunka segítségével!

Egyetemistaként érdemes szakmai gyakorlatot szerezned, hogy mire pályakezdő leszel, már ne legyen üres az önéletrajzod. A cégek szeretik, ha a jelentkező CV-jében szerepel a diákmunka.

A munkaerő közvetítés előnyei

A munkaerő közvetítés előnyei

A cégek egyszerűen működnek: ha ember kell, felvesznek egyet. Ehhez persze meg kell hirdetni a betöltendő pozíciót, interjúztatni, értékelni, válogatni. A munkaerő közvetítés ezt a terhet vállalja át.