Van egy
hasznos tipped?

Munkakeresés gyorsan

Szinte mindenki volt már az élete során munkanélküli. Ilyenkor az embernek hamar pénzügyi nehézségei támadhatnak, ezért fontos, hogy gyorsan állást találjon. Ha van egy jó önéletrajzunk az már fél siker. A többit mutatjuk!

Keret Munkakeresés gyorsan

Munka nélkül több féle okból maradhatunk. Mindegy, hogy saját akaratunkból döntöttünk-e úgy, hogy otthagyjuk az állásunkat, vagy esetleg megszűnt a munkahelyünk, ha valaha még dolgozni szeretnénk, nagyon fontos, hogy mielőbb visszataláljunk a munka világába.

Használjuk a személyes hálózatunkat!

Bátran mondjuk ez az ismerőseinknek, akikben megbízunk, hogy állás nélkül maradtunk. Ők talán éppen alkalmazottat keresnek, vagy tudnak olyan véget, ahol felvétel van – így sokkal nagyobb eséllyel indulunk a megpályázott pozíciókért.

Írjunk egy jó önéletrajzot!

A megfelelő önéletrajz nagyon fontos! Ha már kijöttünk a gyakorlatból, nyugodtan kérjük akár egy hozzáértő barát, vagy egy cég segítségét is az elkészítésében, de a munkaügyi központban is szívesen segítenek. Nem szabad minden cégnél ugyanolyan önéletrajzzal kopogtatni! Minidig töröljük belőle azokat az adatokat, amelyek nem relevánsak annak az állásnak a szempontjából, amelyet szeretnénk betölteni!

Maradjunk aktívak

Az álláskeresés időszakát is töltsük aktívan! Annak ellenére, hogy nem járunk dolgozni, nagyon fontosak a társadalmi kapcsolatok és az, hogy a tudásunkat frissen tartsuk. Ha anyagilag megtehetjük, feltétlenül keressünk valamilyen rendszeres tevékenységet magunknak. Önkénteskedjünk valamelyik nagyobb szervezetnél szerezzünk jogosítványt, vagy keressünk a szakmánk szempontjából releváns tanfolyamot.

Ne vessük meg az alkalmi munkákat!

Az álláskeresés időszaka könnyen megviselheti a pénztárcánkat. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban lehetőleg minden bevételi forrást kihasználjunk. Ne riadjunk vissza attól, hogy alkalmi munkát vállaljunk, esetleg olyan feladatot végezzünk, amelyik nem felel meg a végzettségünknek. Keressünk meg egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó céget, így talán hamarabb találunk olyan munkát, amelyet ideiglenesen, sőt, esetleg hosszabb távon is végezhetünk.

Furcsa munkák? Miért ne?

Előfordulhat, hogy a munkanélküliségünk oka éppen az, hogy az eddigi munkakörünk nem volt megfelelő a számunkra, unatkoztunk, nem éreztük úgy, hogy fejlődhetnénk. Amíg állást keresünk, nyugodtan elvállalhatunk olyan feladatokat, amelyek nagyon szokatlanok a számunkra. Ha fiatalabbak vagyunk, esetleg hallgatói jogviszonnyal is rendelkezünk még a hostess munkák például kifejezetten szórakoztatóak lehetnek, és az ismerkedésre, szakmai kapcsolatépítésre is alkalmasak. De ezekben az időszakokban a jutalékos rendszerű közvetítői állások, de akár az MLM hálózatépítés is sokat segíthetnek: bár valószínűleg a legtöbb ilyen feladat nem kecsegtet busás haszonnal, ezek az állások kiválóak arra, hogy új helyzetekben próbáljuk ki magunkat, nagyobb magabiztosságra és önállóságra tegyünk szert.

Ne zárjuk ki a külföldi munka lehetőségét sem!

A külföldi munka a már egyáltalán nem jelenti azt, hogy végleg az adott országba kell telepednünk, a fapados repülés korában pedig szinte mindegy, hogy Németországban, vagy egy szomszédos magyar nagyvárosban vállalunk munkát. Rengeteg cég foglalkozik azzal, hogy akár hosszabb, akár rövidebb távra külföldre közvetítsen munkavállalókat. Egy-egy ilyen utazás során sokszor nem csupán pénzt kereshetünk, de a nyelvtudásunkat is elmélyíthetjük – ez később az itthoni munkavállalásban is segíthet.

Plusz tipp: törődjünk magunkkal!

Nagyon fontos, hogy a munkanélküliség időszaka alatt is folyamatosan törődjünk magunkkal! Természetes, hogy ilyenkor az embernek nincsen önbizalma, ha nem szívesen megy társaságba, sikertelennek, szomorúak érzi magát. a munkanélküli időszakot azonban arra is fel lehet használni, hogy törődjünk magunkkal. Bár az anyagi lehetőségeink korlátozottak, érdemes egy kevés pénzt is fektetni abba, hogy jól nézzünk ki: figyeljünk arra, hogy legyen legalább egy elegánsabb szettünk, amit az állásinterjún, hivatalos helyzetekben viselhetünk. Ne hanyagoljuk el a tisztálkodást, látogassunk el a fodrászhoz, fordítsunk figyelmet a jó megjelenésre. Ez nem csak az állástalálási esélyeinket javítja, de abban is segít, hogy jobban érezzük magunkat.

Igyekezzünk kipihenni magunkat az álláskeresés időszakában! Olvassuk el a könyveket, amelyeket már régen szerettünk volna, járjunk kirándulni, fedezzük fel újra azokat a hobbikat, amelyeket a munkánk miatt elhanyagoltunk. Ezek az időöltések egyáltalán nem felesleges tevékenységek! Ha testileg és lelkileg jól érezzük magunkat, a következő munkahelyünkön is nagyobb bizonyossággal teljesítünk jól.

Weboldal címe: www.gerillaoneletrajz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÁLLÁSKERESÉS TIPPEK

Szerezz gyakorlatot diákmunka segítségével!

Szerezz gyakorlatot diákmunka segítségével!

Egyetemistaként érdemes szakmai gyakorlatot szerezned, hogy mire pályakezdő leszel, már ne legyen üres az önéletrajzod. A cégek szeretik, ha a jelentkező CV-jében szerepel a diákmunka.

A munkaerő közvetítés előnyei

A munkaerő közvetítés előnyei

A cégek egyszerűen működnek: ha ember kell, felvesznek egyet. Ehhez persze meg kell hirdetni a betöltendő pozíciót, interjúztatni, értékelni, válogatni. A munkaerő közvetítés ezt a terhet vállalja át.

Tata, Tatabánya állás tippek

Tata, Tatabánya állás tippek

A lakcímedhez közeli vállalatok állásajánlatai között érdemes keresned, hisz egy tatabányai állás lehetőséget kínáló cég nagyobb eséllyel választ Komárom-Esztergom megyéből valakit, mint távolabbról.